• Belediyemiz Meclisi; Başkanlık Makamının 02.02.2024 tarih ve 8433 sayılı çağrısı üzerine, 06.02.2024 Salı günü saat:15:00’te Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı (Belediye Başkanı) Birol ŞAHİN’in Başkanlığında, diğer üyeler;
  • Fikret UÇAR, Aytekin SAKALLIOĞLU, Akif DEMİR, Mehmet DİLEK, Dilaver TOPRAK, Şenol TOPRAK, Nebahat KÖSE, Murat Yılmaz CANAZLAR ve Mustafa GÜNER’in katılımlarıyla toplandılar.

Birol ŞAHİN (Meclis Başkanı): “Arkadaşlar, gündemimizin 1. Maddesi 2023-70 sayılı Meclis kararımız ile onaylanarak askıya çıkan, Merkez Mahallesi Çillioğlu Sokağa cepheli Sarıçökek Köyü 257 Ada 31 parsele Toplu Konut İdaresince toplu konut yapılabilmesi için hazırlatılan plan tadilatı ile ilgi olarak, askı sürecinde Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, tarafından Düzce Üniversitesi Rektörlüğünün 18.01.2024 tarih ve 388336 sayılı yazısına dayandırılarak, E-24096887-310.03[485]-8456808 sayılı yazı ile askı itirazı yapıldığı anlaşılmıştır. Yapılan askı itirazının İmar Komisyonunda değerlendirilmesi hususunu oylarınıza sunuyorum” dedi.

Meclisimizce gerekli görüşmeler yapıldı ve yapılan açık oylamada, Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan bir adet plan askı itirazının, değerlendirilerek raporlanmak üzere,  3194 sayılı Kanun’un 8/b ve 5393 sayılı Kanun’un 18/c Maddeleri gereğince İmar Komisyonuna sevk edilmesine,

Meclimizce oy birliği ile karar verildi.

Birol ŞAHİN (Meclis Başkanı): “Arkadaşlar, gündemimizin 2. Maddesi; İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce Karaçalı Mahallesi’nin, genel olarak, Millet Caddesinin doğusunda kalan kısımlarında İmar Kanunun 18. Maddesi kapsamında imar uygulaması yapılacağı sebebi ile; mülkiyetlerin mümkün olduğunca düzenli dağılımını sağlamak, donatı alanlarının alan içinde dengeli dağılımına yardımcı olmak ve henüz açılmamış bir takım yolların güzergahlarının düzenlenmesi amacını içeren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli kısmi plan tadilat teklifi hazırlatılmıştır. Yapılan tadilat teklifinin İmar Komisyonuna sevki  hususunu oylarınıza sunuyorum” dedi.

Meclisimizce gerekli görüşmeler yapıldı ve yapılan açık oylamada, bir adet 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilat teklifinin değerlendirilerek raporlanmak üzere,  3194 sayılı Kanun’un 8/b ve 5393 sayılı Kanun’un 18/c Maddeleri gereğince İmar Komisyonuna sevk edilmesine,

Meclisimizce oy birliğiyle karar verildi.